Kunnanhallitus, kokous 26.2.2024

§ 76 Lisämääräraha / Ketolanperän kouluinvestointi

244Dno-2023-680

Valmistelija

  • Silja Syri, kiinteistöpäällikkö, silja.syri@kempele.fi

Perustelut

Ketolanperän koulun hankkeessa on tarkoitus laajentaa koulun tiloja uudella lisäsiivellä ja päivittää olemassa olevan rakennuksen tilajärjestelyitä vastaamaan nykyisiä tarpeita. Hanke on suunniteltu toteutettavaksi vuosina 2024-2025. Vuonna 2024 on tarkoitus tehdä keittiön- ja ruokalan peruskorjaus ja muutostyöt, sekä tilaohjelman mukainen laajennus. Vuonna 2025 on tarkoituksena toteuttaa pääkoulun peruskorjaus. Hankesuunnitelman laadinnan taustatietona käytettiin Kempeleen palveluverkkoselvityksen oppilasmääräennusteita tuleville vuosille.

Ketolanperän kouluhankkeeseen on varattu 2,7 miljoonaa euroa vuodelle 2024. Hankintaprosessin aikana (laajennusmoduulin kilpailutus päättyi 19.2.2024) on käynyt ilmi, että varattu määräraha ei tule riittämään vuodelle 2024 suunnitellun kokonaisuuden toteuttamiseen. Tarkoituksena on, että ruokasalin ja keittiön peruskorjaus ehditään toteuttamaan kesän 2024 aikana, jotta moduulitiloissa voidaan järjestää koulun toiminta pääkoulun peruskorjauksen aikana vuonna 2025.

Hankkeen päivitetty kokonaiskustannusarvio (laajennusmoduuli, keittiön- ja ruokalan peruskorjaus ja muutostyöt, peruskorjauksen 2025 suunnittelu) vuodelle 2024 on 3,7 miljoonaa euroa. Jotta hanketta koskeva hankintapäätös voidaan tehdä ja valmistelussa edetä, valtuustolta tarvitaan päätös 1 miljoonan euron lisämäärärahasta vuodelle 2024. Rakentamishanke toteutetaan sekä koulun kesäaikana että lukuvuoden 2024-2025 aikana, mikä edellyttää rakentamisen tarkkaa suunnittelua ja rakennusvaiheiden ajoittamista. Hankkeen jatkovalmistelun, toteuttamisen ja aikatauluttamisen vuoksi lisämäärärahaa koskeva päätöksenteko onkin saatava valtuuston 11.3. käsiteltäväksi. Lisämääräraha katetaan lainannostovaltuutusta korottamalla.

Resurssivaliokunta (26.2.2024):
Resurssivaliokunnan niukka enemmistö ohjaa, että lisämäärärahaa myönnetään ainoastaan moduulikoulun rakentamiseen ja 2. vaiheen peruskorjauksen suunnitteluvaiheeseen 360.000 euroa.

Tekninen johtaja:
Päätösehdotus annetaan kokouksessa (resurssivaliokunnan kokouksen ohjauksen jälkeen). 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Päätösesitys annetaan kokouksessa. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Tekninen johtaja teki kokouksessa seuraavan päätösehdotuksen:
"Ehdotan, että kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Ketolanperän kouluinvestoinnin toteuttamiseen resurssivaliokunnan ohjauksen mukaisesti 360 000 euron lisämäärärahan vuodelle 2024. Hanke rytmitetään niin, että

  • vuonna 2024 toteutetaan koulun laajennus (moduulikoulu) ja valmistellaan/suunnitellaan peruskorjaus vuodelle 2025 ja
  • vuonna 2025 toteutetaan koulun peruskorjaus kokonaisuudessaan."

 

Kunnanjohtaja teki kokouksessa seuraavan päätösesityksen:
"Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen."

Tiedoksi

rakennuttajapäällikkö, kiinteistöpäällikkö, rakennusinsinööri (EO), talousjohtaja, tekninen johtaja

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)