Kunnanhallitus, kokous 18.3.2024

§ 92 Tietotilinpäätös 2023

244Dno-2024-164

Valmistelija

  • Pasi Takalo, tietohallintopäällikkö, pasi.takalo@kempele.fi

Perustelut

Tietotilinpäätöksen tehtävänä on organisaation tietoturvan, tietosuojan ja tiedonhallinnan tilannekuvan tarjoaminen. Tietotilinpäätös osoittaa osaltaan, että organisaatiossa noudatetaan tiedonhallintaan, tietosuojaan ja tietoturvaanliittyviä lakeja ja määräyksiä.

Kempeleen kunnan tietotilinpäätöksen 2023 ovat laatineet Kempeleen kunnan tietohallintopäällikkö ja tietoturvavastaava sekä tietosuojavastaava Joki ICT:ltä. Kempeleen tietoturvan ja tietosuojan toteutusta ohjataan erityisesti kunnan tietoturvapolitiikan avulla. Tietoturva -ja tietosuojatyötä tarkastellaan toistuvammin kunnan tietoturvaryhmässä. Tietoturvan asiantuntijana toimii tietoturvavastaava ja tietosuojan asiantuntijana tietosuojavastaava.

Vuoden 2023 aikana on kirjattu 31 tietoturvaan liittyvää ja yksi tietosuojaan liittyvä poikkeama. Poikkeamia oli 7 kpl vähemmän kuin edellisvuonna. Kunnalla oli vuonna 2023 hallussaan 57 erilaista palvelualueisiin liittyvää, henkilötietoja sisältävää tietovarantoa. Rekisteröityjen oikeudet toteutuvat kunnan toiminnassa ja rekisteröidyillä on mahdollisuus jättää henkilötietojensa tarkastus- ja korjauspyyntö kunnan kirjaamon kautta www-sivuilta löytyvien lomakkeiden avulla tai suoraan palvelun yhteydessä. 

Tietotilinpäätöksestä on tehty yksi julkinen versio. Tietoturvaryhmä on käsitellyt tietotilinpäätöksen 13.3.2023.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus merkitsee tiedoksi tietotilinpäätöksen 2023. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)