Valtuusto, kokous 15.4.2024

§ 21 Asuinrakennustonttien luovutusperiaatteet

244Dno-2024-144

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Päivi Alitalo, maankäyttöpäällikkö, paivi.alitalo@kempele.fi

Perustelut

Vuoden 2023 luovutettujen pientalotonttien tilanne on hyvä ja vain yhden tontin varaus on peruutettu. Varaukset päättyvät viimeisimmäksi varatuillla tonteilla 8.4.2024, jonka jälkeen peruttujen tonttivarausten lopullinen tilanne selviää. Vuonna 2023 oli tarjousten perusteella haettavana kaksi rivitalo-/pientalotonttia (AOR) ammattirakentajille Tähkälästä, mutta tarjoukset hylättiin alihintaisina. 

Vuonna 2024 luovutukseen vuoden 2025 rakentamiseen on MATOn mukaisesti tulossa omakotitontteja Tähkälän ja Metsärinteen alueelta yhteensä 28 kpl ja paritalotontteja 2 kpl Metsärinteeltä.

Ammattirakentajien tonttien luovutukseen suunnitellaan laitettavaksi 2 AOR tonttia Tähkälästä. Lisäksi ryhmärakentamistonttina ilmoittautumismenettelyllä haettavaksi olisi tulossa AOR tontti Tähkälästä.

Valiokunnalta pyydetään ohjausta syksyn pientalotonttihausta peruttujen tonttien uudelleen haettavaksi laittamisesta sekä AOR-tonttien vuoden 2024 tontinluovutuksesta  ja muutoksista tontin luovutusperiaatteisiin.

Valiokunnan ohjaus:

Elinvoimavaliokunta (13.3.2024):

Elinvoimavaliokunta ohjasi, että esitettyjen muutosten mukaisesti edettäisiin.

 

 

Valmistelija

Päivi Alitalo, maankäyttöpäällikkö, paivi.alitalo@kempele.fi

Perustelut

Valtuusto on kokouksessaan  5.9.2022 päättänyt asuinrakennustonttien myynti- ja vuokraushinnoista sekä luovutuksen periaatteista. Hinnoittelua tarkastetaan pohjautuen ulkopuolisen arvioijan hinnoittelun Kempeleen asuintonttien osalta. Jatkossa kaikille luovutettaville tonteille määritellään pohjahintaluovutukselle, joka huomioidaan mahdollisessa tarjousten perusteella myydyn tontin takaisinostotilanteessa. 

Luovutusperiaatteisiin lisätään tontin vuokraaville myös lohkomiskulut (1000€), joka nostaa AO vuokratonttien varausmaksun 1500 € -> 2500 €. Muina muutoksina mm. tonttien luovutus ammattirakentajille harkinnan mukaan myös kiinteällä hinnalla, jolloin hakuehtoihin lisätään tarkennuksia. 

Luovutusperiaatteet kokonaisuudessaan ovat liiitteenä muutosehdotuksineen.

Elinvoimavaliokunta (13.3.2024):
Elinvoimavaliokunta ohjasi, että esitettyjen muutosten mukaisesti edettäisiin.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus esittää valtuustolle asuinrakennustonttien luovutusperiaatteiden hyväksymistä liitteen mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Valmistelija

  • Päivi Alitalo, maankäyttöpäällikkö, paivi.alitalo@kempele.fi

Ehdotus

Valtuusto päättää hyväksyä asuinrakennustonttien luovutusperiaatteet liitteen mukaisesti.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

-