Kunnanhallitus, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 249 Talousarviomuutokset 2022 / Käyttötalous- ja investointiosa

244Dno-2022-32

Valmistelija

  • Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Talousarvion 2022 yksiköt ovat esittäneet seuraavia talousarviomuutoksia:

1. Varhaiskasvatukseen esitetään lisättävän käyttötalouteen määrärahaa 400.000 euroa yksityisen varhaiskasvatuksen palveluseteleihin ja 200.000 euroa henkilöstökuluihin.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain muutokset ovat vaikuttaneet palvelusetelien arvon määritykseen, ja sitä kautta kunnan maksuosuus yksityisille palveluntuottajille on kasvanut. Palvelusetelien kattohintojen korotukset (indeksitarkistus: 4,84 % korotus) nostavat setelien kattohintoja, ja sitä kautta kunnan maksuosuus yksityisille palveluntuottajille kasvaa. Henkilöstökuluissa sijaiskustannukset ovat ylittyneet ja kahden päiväkotiryhmän toiminnan käynnistäminen kevään 2022 aikana lisääntyneestä varhaiskasvatuksen kysynnästä johtuen on vaikuttanut henkilöstökulujen kasvuun. 

 2. Investointiosan maanhankintaan esitetään lisämäärärahaa 800.000 euroa.

Lisämäärärahalla varaudutaan vuoden aikana neuvoteltuihin ja mahdollisesti loppuvuoden aikana toteutuviin useisiin eri maakauppoihin.

Lisämäärärahat yhteensä 1,4 milj. euroa katetaan verotulokohtaa korottamalla.

Resurssivaliokunta (22.8.2022):
Resurssivaliokunta ohjaa viemään esitetyt käyttötalous- ja investointiosan talousarviomuutokset 2022 valtuuston hyväksyttäväksi.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy resurssivaliokunnan ohjauksen mukaisesti esitetyt käyttötalous- ja investointiosan talousarviomuutokset vuodelle 2022 ja esittää ne edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)