Kunnanhallitus, kokous 29.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 247 Sosiaali- ja terveyspalveluiden virkojen ja työsuhteiden täyttöluvat

244Dno-2022-610

Valmistelija

  • Marja-Leena Meriläinen, sosiaali- ja terveysjohtaja, marja-leena.merilainen@kempele.fi

Perustelut

1)  Kodinhoitajan 50 % työsuhde

  • Ikääntyneiden palveluissa kotihoidossa on vapautunut 1.6.2022 kodinhoitajan osa-​ aikainen (50%) työsuhde. Tehtävää aiemmin hoitanut työntekijä on siirtynyt eläkkeelle. Osa-​aikaisen tehtävän täyttäminen on välttämätöntä.  Kodinhoitajan tehtävänimike  on perusteltua myös muuttaa samalla lähihoitajan tehtäväksi. Kotihoidossa lähihoitajan tehtäväkuviin kuuluu kotihoidon asiakkaan/potilaan hyvän  perushoidon lisäksi myös asiakkaan/potilaan  terveydentilan vaatimat erikoishoidot,​ kuten haavahoito ja katetrointi. Työhön kuuluu isona osana myös lääkehoito  annettujen ohjeiden mukaisesti sekä potilaan/asiakkaan tilan jatkuva tarkkailu ja kirjaaminen. Määrärahat ovat vuoden 2022 talousarviossa.

2) Lähihoitajan 100% työsuhde

  • Ikääntyneiden palveluissa kotihoidossa on vapautunut 1.8.2022 lähihoitajan työsuhde  (100%). Aiemmin tehtävää hoitanut työntekijä on siirtynyt kunnan organisaation sisällä  toiseen vakituiseen tehtävään. Kotihoidossa lähihoitajan tehtäväkuviin kuuluu kotihoidon asiakkaan/potilaan hyvän  perushoidon lisäksi myös asiakkaan/potilaan  terveydentilan vaatimat erikoishoidot,​ kuten haavahoito ja katetrointi. Työhön kuuluu isona osana myös lääkehoito  annettujen ohjeiden mukaisesti sekä potilaan/asiakkaan tilan jatkuva tarkkailu ja kirjaaminen. Tehtävän täyttäminen on välttämätöntä. Määrärahat ovat vuoden 2022 talousarviossa.

3) Kotiavustajan 80 % työsuhde

  • Ikääntyneiden palveluissa kotihoidossa on vapautumassa  12.9.2022 kotiavustajan osa-​ aikainen (80 %) työsuhde. Tehtävää aiemmin hoitanut työntekijä on irtisanoutunut  tehtävästä. Kotiavustajan keskeisiä tehtäviä ovat päivittäisten kotiin vietävien aterioiden kuljettaminen,​vanhusten palvelutalon ruokapäiväjärjestelyiden ja muiden ikääntyneiden palveluiden tukipalvelutehtävien toteuttaminen. Osa-​aikaisen tehtävän täyttäminen on välttämätöntä. Määrärahat ovat vuoden 2022  talousarviossa.

Palveluvaliokunta (23.8.2022):
Sosiaali-​ ja terveysjohtaja esitteli kolme täytettävää työsuhdetta,​ joilla ei ole vuoden 2022 talousarviovaikutuksia.

Sosiaali- ja terveysjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus perustaa kodinhoitajan, lähihoitajan ja kotiavustajan työsuhteet edellä esitetyn mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kotihoidon johtaja

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)