Kunnanhallitus, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 304 Fysioterapeutin viran muuttaminen toimeksi/ terveyspalvelut

244Dno-2022-707

Valmistelija

  • Jouko Koskela, terveysjohtaja, jouko.koskela@kempele.fi

Perustelut

Terveyspalveluissa on ollut yksi fysioterapeutin virka, mutta tehtävät ovat olleet fysioterapeutin toimia. Nyt fysioterapeutin virka vapautuu irtisanoutumisen vuoksi. Terveyspalveluiden henkilöstö- ja virkarakennetta tulee kehittää vastaamaan tarkoituksen ja tarpeiden mukaista terveydenhuollon palvelurakennetta. Jokainen vapautunut työsuhde edellyttää uutta tehtävänharkintaa. Fysioterapeutin työtehtävät eivät jatkossa edellytä virkaa, joten virka tulee muuttaa toimeksi. Muutoksesta ei aiheudu kustannusvaikutuksia.

Toimintasäännön 9 §:n mukaan kunnanhallitus päättää pysyväisluonteisten työsopimussuhteiden ehdoista ja tarpeesta sekä nimikemuutoksista.

Terveysjohtaja:
Ehdotan, että terveyspalveluissa vapautunut fysioterapeutin virka muutetaan fysioterapeutin toimeksi 1.12.2022 alkaen. Kelpoisuusvaatimus säilyy ennallaan, sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen fysioterapeutin tutkinto sekä terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/94) mukainen laillistus. Palkkaus ja palvelusuhteen muut työehdot säilyvät ennallaan ja määräytyvät SOTE sopimuksen mukaisesti.

Sosiaali- ja terveysjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus muuttaa vapautuneen fysioterapeutin viran fysioterapeutin toimeksi 1.12.2022 alkaen.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Terveysjohtaja