Kunnanhallitus, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 305 Sivistyspalveluiden tehtävien ja virkojen täyttöluvat

244Dno-2022-716

Valmistelija

  • Jani Alakangas, sivistysjohtaja, jani.alakangas@kempele.fi

Perustelut

Kirjastonhoitaja ja kirjastovirkailija

  • Kempeleen kirjastolle on avautumassa kirjastonhoitajan ja kirjastovirkailijan tehtävät 1.1.2023 alkaen. Tehtävät ovat tulleet avoimiksi eläköitymisestä ja irtisanoutumisesta johtuen. Tehtävien täyttäminen on toiminnan turvaamiseksi välttämätöntä. Tehtävät kohdentuvat kirjaston perustyöhön, varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa tehtävään työhön sekä kirjavinkkaukseen. Johtoryhmä on käsitellyt täyttöluvan kokouksessaan 21.9.2022.
  • Kempeleen kirjastossa on vähiten henkilöstöresurssia Outi-kirjastoista. Lisäksi vastaavan kokoisista kunnista esimerkiksi Pirkkalassa on 15 työntekijää ja Kempeleessä 9,62 työntekijää, vaikka kunnat ovat samankokoisia. Toimintakulut Kempeleessä on 669 798e ja Pirkkalassa vastaavasti 1 071 752e. Nykyisellä resurssilla on kyetty tuottamaan palvelua tehokkaasti esimerkiksi lukudiplomien suorittaneiden määrässä vertaillen sekä yhteistyö koulun ja kirjaston välillä on toteutunut hyvin.

Tehtäviin on määrärahavaraus v.2023 talousarviossa.

Palveluvaliokunta (4.10.2022):
Sivistyspalveluiden tehtävien täyttäminen tulee toteuttaa, koska ne ovat välttämättömiä tehtäviä. Rahat sisältyvät talousarvioon 2023.

Sivistysjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy kirjastonhoitajan ja kirjastovirkailijan tehtävien täyttöluvat palveluvaliokunnan ohjauksen mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy sivistysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sivistysjohtaja