Kunnanhallitus, kokous 10.10.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 303 Tietosuojavastaavan tehtävän muuttaminen

244Dno-2022-734

Valmistelija

  • Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Kunnanhallitus on perustanut 11.2.2019 tietosuojavastaavan tehtävän. Tehtävää perustaessa on määritetty, että tietosuojavastaavan kokonaistyöpanoksesta 70 %:a on kohdistuu varsinaiseen tietosuojavastaavan tehtävään ja 30 %:a sähköisten palveluiden kehittämiseen. Kustannukset on jaettu Kempeleen kunnan (60 %) ja Kempeleen Vesihuolto Oy:n (20 %) ja Kempeleenkartanon (20 %) kesken. Tietosuojavastaava on on työskennellyt kunnan hallintopalveluiden työntekijänä. 

Käytännössä tietosuojavastaavan työpanos on kohdistunut suurelta osin kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden tietosuoja-asioihin, sillä tietosuoja-asiat korostuvat erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tämän seurauksena tietosuojavastaavan tehtäväkuvaa ehdotetaan muutettavan siten, että työpanos kohdistuu kokonaisuudessaan kuntaan ja työpanoksesta kohdistuu 60 %:a sosiaali- ja terveyspalveluiden tietosuoja-asioihin ja 40 %:a kunnan muihin tietosuoja-asiohin ja sähköisten palveluiden kehittämiseen. Tietosuojavastaava jatkaa työskentelyä hallintopalveluiden työntekijänä vuoden vaihteeseen, jonka jälkeen tehtävä siirtyy hyvinvointialueelle sosiaali- ja terveydenhuoltoa ja pelastustoimea koskevan uudistuksen voimaanpanolain 18 §:n perusteella. Asiasta on keskusteltu siirtyvän henkilön kanssa ja hän on antanut suostumuksen tehtävämuutokseen.   

Toimintasäännön 9 §:n mukaan kunnanhallitus päättää pysyväisluontoisten työsopimussuhteiden ehdoista ja tarpeesta sekä nimikemuutoksista.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää muuttaa tietosuojavastaavan tehtäväkuvaa niin, että tehtävä kohdistuu kokonaisuudessaan kuntaan ja työpanoksesta kohdistuu 60 %:a sosiaali- ja terveyspalveluiden tietosuoja-asioihin ja 40 %:a kunnan muihin tietosuoja-asiohin ja sähköisten palveluiden kehittämiseen.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tietosuojavastaava