Kunnanhallitus, kokous 12.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 386 Sosiaali- ja terveyspalveluiden laskujen hyväksyjä vuonna 2023

244Dno-2021-1245

Valmistelija

  • Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut ja sen henkilöstö siirtyvät Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö ei voi hyväksyä kunnille tai kuntayhtymille kuuluvia osto- ja myyntilaskuja eikä kirjanpitoon tehtäviä muistiotositteita 1.1.2023 alkaen. Kuntien ja kuntayhtymien tulee määritellä kuntiin ja kuntayhtymiin jäävistä henkilöistä sellaiset henkilöt, jotka hyväksyvät laskut ja muistiotositteet 1.1.2023 alkaen ja huolehtia, että heillä on hyväksymisoikeudet sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen kustannuspaikoille sekä siitä, että laskujen käsittelijät ovat tietoisia hyväksyjistä. Kunnat ja kuntayhtymät määrittelevät omiin ohjeistuksiinsa pohjautuen, tuleeko hyväksymisoikeuden omaavan henkilön olla virka-/työsuhteessa sekä sen, miten hyväksymisoikeutta voidaan delegoida.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö voi toimia laskujen sekä muistioiden tiliöijinä ja asiatarkastajina tilinpäätöksen 2022 käsittelyyn asti. Vuoden 2023 kirjanpidossa käsiteltävien laskujen ja muistioiden osalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstö voi toimia erikseen sovittaessa asiatarkastajina, mutta kunnat ja kuntayhtymät vastaavat tiliöinnistä ja hyväksynnästä. Kuntien ja kuntayhtymien tulee huolehtia, että tarvittavilla siirtyvillä henkilöillä on pääsy osto- ja myyntilaskujen järjestelmiin 1.1.2023 alkaen. 

Em. mukaisesti esitetään, että kunnanhallitus valtuuttaa talousjohtajan hoitamaan laskuihin ja muistiotositteisiin liittyvät hyväksyntätehtävät siltä osin kuin niitä ei enää vuoden vaihteen jälkeen voi tehdä sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyvä henkilöstö. Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtyvä henkilöstö toimii myyntilaskujen laskuttajina, ostolaskujen tarkastajina/tiliöijinä, muistiotositteiden laatijoina sekä muissa näihin liittyvissä valmistelutehtävissä. Tähän tarvittavat resurssitarpeet on ilmoitettu hyvinvointialueelle 2.12.2022. Tiliöinti- ja valmistelutehtäviä voi hoitaa myös kunnan taloussihteeri. 

KUNNANJOHTAJA:
Esitän, että kunnanhallitus valtuuttaa talousjohtajan hyväksymään hyvinvointialueelle siirtyvien sosiaali- ja terveyspalveluiden myynti- ja ostolaskut sekä muistiotositteet 1.1.2023 alkaen.

Päätös

Kunnanjohtaja teki kokouksessa muutetun päätösehdotuksen: 

"Esitän, että kunnanhallitus valtuuttaa talousjohtajan hyväksymään hyvinvointialueelle siirtyvien sosiaali- ja terveyspalveluiden myynti- ja ostolaskut sekä muistiotositteet ja henkilöstöpäällikön hyväksymään sosiaali- ja terveyspalveluiden matka- ja kululaskut 1.1.2023 alkaen."

Kunnanjohtajan muutettu päätösesitys hyväksyttiin.

Tiedoksi

Talousjohtaja, henkilöstöpäällikkö