Kunnanhallitus, kokous 30.1.2023

§ 43 Pertti Sankilammen rahaston lakkauttaminen

244Dno-2023-47

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Pertti Sankilammen rahasto on perustettu vuonna 1995. Kunta on ollut mukana perustajajäsenenä rahastossa. Rahaston tarkoituksena on tukea Pohjois-Pohjanmaan nuorten hiihtoa, vammaisurheilua Suomessa sekä vammaisten liikkumista helpottavien apuvälineiden tutkimusta ja kehittämistä. Kunnan pääomitusosuus on ollut 1000 markkaa. Rahasto on Invalidiliiton hallinnoima. Rahastoa ollaan lakkauttamassa ja rahaston varat (n. 5000 €) siirretään uuteen nimikkorahastoon Suomen Paralympiakomitean alle. Lakkauttamiseen tarvitaan rahaston sääntöjen 6 §:n 2 momentin mukaan perustajajäsenten samansisältöinen päätös. 

Rahaston lakkauttamisessa on kyse hallinnollisesta toimenpiteestä, jolla rahasto siirretään Suomen Paralympiakomitean hallinnoitavaksi. Rahaston alkuperäinen tarkoitus ei vaarannu, sillä rahaston toiminta-ajatus on yhtäläinen Suomen Paralympiakomitean toiminnan kanssa. Pertti Sankilampi kannattaa rahaston siirtämistä ja näkee muutoksen tarkoituksenmukaisena, sillä Paralympiakomitea on luontevampi toimija vammaisliikunnan ja -urheilun tukemiseen.

Kunnalla ei ole määräysvaltaa rahastossa eikä kunta osallistu rahastoon hallintoon, joten luvan antaminen rahaston lakkauttamiseen perustuu kunnan puheoikeuden käyttämiseen. Kuntalain 39 §:n 3 kohdan mukaan kunnanhallituksen tulee valvoa kunnan etua ja, jollei hallintosäännössä toisin määrätä, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus

  1. hyväksyy Pertti Sankilammen rahaston lakkauttamisen ja
  2. hyväksyy osaltaan Pertti Sankilammen rahaston varojen siirtämisen Suomen Paralympiakomitealle.

 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kunnanhallitus tarkasti pöytäkirjan tämän asiakohdan osalta kokouksessa.

Tiedoksi

Invalidiliitto ry, Polar Electro Oy, Pertti Sankilampi