Kunnanhallitus, kokous 30.1.2023

§ 38 Sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden perustettavat virat ja tehtävät

244Dno-2023-43

Valmistelija

  • Jani Alakangas, sivistysjohtaja, jani.alakangas@kempele.fi

Perustelut

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt Talousarvion 2023 yhteydessä uudet perustettavat päätoimiset tuntiopettajan virat 1.8.2023- seuraavasti:

  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja,​ biologia/maantiede
  • Perusopetuksen päätoiminen tuntiopettaja,​ äidinkieli ja kirjallisuus

Virkojen sijoituspaikka on tässä vaiheessa Linnakankaan koulu johtuen yläkoulun oppilasmäärän kasvusta. Virkojen myöhempää sijoituspaikkaa voidaan tarvittaessa muuttaa.

Perustettavat tehtävät:

  • Museo-​ ja kulttuurikoordinaattori 1.4.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan. 

Valiokunnan ohjaus (24.1.2023):
Palveluvaliokunta ohjaa,​ että virat ja tehtävät perustetaan esitetysti. Tarvittavat varat sisältyvät talousarvioon 2023.

Sivistysjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus perustaa em. perusopetuksen tuntiopettajien virat ja museo- ja kulttuurikoordinaattorin tehtävän palveluvaliokunnan ohjauksen mukaisesti. Päätoimisten tuntiopettajien kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/1998, 865/2005, 105/2012) mukaan. Palkkaus määräytyy kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Museo-​ ja kulttuurikoordinaattorin tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on alaan liittyvä soveltuva korkeakoulututkinto, vastaava aikaisempi opistoasteinen tutkinto tai ammatillinen perustutkinto. Palkkaus määräytyy kunnallisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy sivistysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.