Kunnanhallitus, kokous 30.1.2023

§ 33 Varhaiskasvatuksen perhepäivähoitajien tehtävien lakkauttaminen 1.8.2023 alkaen/ Varhaiskasvatuspalvelut

244Dno-2023-68

Valmistelija

  • Virpi Uutela, varhaiskasvatuksen johtaja, virpi.uutela@kempele.fi

Perustelut

Hallintosäännön 6 luvun 1 §:n mukaan mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä määrätty hallintosäännössä, toimivalta on kunnanhallituksella.

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan 7.12.2022 (§79) Kempeleen kunnan talousarvion vuodelle 2023. Varhaiskasvatuksen talousarvio vuodelle 2023 on hyväksytty osana kunnan vuoden 2023 talousarviota. Varhaiskasvatuksen talousarvioon vuodelle 2023 henkilöstön osalta sisältyy kahden perhepäivähoidon tehtävän lakkauttaminen ja kahden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävän perustaminen tilalle.

Perhepäivähoitajien tehtäviä on vapautunut irtisanoutumisien ja eläköitymisien vuoksi vuoden 2022 aikana. Perhepäivähoitajien saatavuus on rekrytoinneista huolimatta ollut vaikeaa. Osa vapautuneista perhepäivähoitajien tehtävistä pyritään täyttämään vuoden 2023 aikana. Osa perhepäivähoitajien tehtävistä on perusteltua kuitenkin lakkauttaa ja perustaa tilalle päiväkotitoimintaan edellytettäviä tehtäviä. Kahden lakkautettavan perhepäivähoitajan tehtävän tilalle esitetään perustettavan kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävää, joiden sijoituspiste työsuhteen alussa on Sarkkirannan päiväkodin Rentolantien toimipiste.  Varhaiskasvatuspalveluiden kysynnän näkökulmasta pääpaino kohdistuu entistä voimakkaammin päiväkotitoimintaan.

Varhaiskasvatuksen johtajan ehdotus:
Ehdotan, että kunnanhallitus lakkauttaa kaksi (2) perhepäivähoitajan toistaiseksi voimassa olevaa tehtävää 1.8.2023 alkaen varhaiskasvatuspalveluista.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy varhaiskasvatuksen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.