Kunnanhallitus, kokous 30.1.2023

§ 37 Varhaiskasvatuksen lastenhoitajien tehtävien perustaminen 1.8.2023 alkaen/ Varhaiskasvatuspalvelut

244Dno-2023-15

Valmistelija

  • Virpi Uutela, varhaiskasvatuksen johtaja, virpi.uutela@kempele.fi

Perustelut

Hallintosäännön 6 luvun 1 §:n mukaan mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä määrätty hallintosäännössä, toimivalta on kunnanhallituksella.

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan 7.12.2022 (§79) Kempeleen kunnan talousarvion vuodelle 2023. Varhaiskasvatuksen talousarvio vuodelle 2023 on hyväksytty osana kunnan vuoden 2023 talousarviota. Varhaiskasvatuksen talousarvioon vuodelle 2023 henkilöstön osalta sisältyy yhteensä kolmen (3) varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävän perustaminen. Kaksi tehtävistä voidaan perustaa lakkauttamalla kaksi perhepäivähoitajan tehtävää.

Perhepäivähoitajien tehtäviä on vapautunut irtisanoutumisien ja eläköitymisien vuoksi vuoden 2022 aikana. Perhepäivähoitajien saatavuus on rekrytoinneista huolimatta ollut vaikeaa. Osa vapautuneista perhepäivähoitajien tehtävistä pyritään täyttämään ja osa on perusteltua lakkauttaa ja perustaa tilalle päiväkotitoimintaan edellytettäviä tehtäviä.  Varhaiskasvatuspalveluiden kysynnän näkökulmasta pääpaino kohdistuu entistä voimakkaammin päiväkotitoimintaan. Perustettavat varhaiskasvatuksen lastenhoitajien tehtävät kohdistuvat Sarkkirannan päiväkodin Rentolantien toimipisteeseen.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävän kelpoisuusehdot määräytyvät varhaiskasvatuslain (540/2018) 28 §:n mukaisesti.  Palkkaus ja palvelusuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

Varhaiskasvatuksen johtajan ehdotus:
Ehdotan, että kunnanhallitus perustaa kolme (3) varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toistaiseksi voimassa olevaa tehtävää varhaiskasvatuspalveluihin 1.8.2023 alkaen. Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävän kelpoisuusehdot määräytyvät varhaiskasvatuslain (540/2018) 28 §:n mukaisesti.  Palkkaus ja palvelusuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy varhaiskasvatuksen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.