Kunnanhallitus, kokous 27.2.2023

§ 88 Jäsenten valitseminen Kempeleen Vesihuolto Oy:n hallitukseen

244Dno-2023-137

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen Vesihuolto Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään 24.3.2023 klo 12.00.

Kempeleen konserniohjeiden mukaan kunnanhallitus tekee ehdotuksen tytäryhteisöjen hallituksen jäseniksi, joista yhden on oltava kunnan johtavassa tai itsenäisessä asemassa oleva viranhaltija.

Konserniohjeen 4.2. kohdan mukaan kunnan edustajilla tytäryhteisön hallintoelimissä pitää olla riittävä tytäryhtiön toimialueen ja yritystalouden asiantuntemus, riippumattomuus ja kyky arvioida yhteisön hyvää hallinto- ja johtamistapaa. Valitulle edustajalle on luotava edellytykset asiantuntemuksensa ja osaamisensa kehittämiseen.

Kempeleen Vesihuolto Oy:n yhtiöjärjestyksen 5 §:n mukaan yhtiön hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta järjestämisestä huolehtii hallitus, johon kuuluu viisi varsinaisen yhtiökokouksen vuodeksi kerrallaan valitsemaa varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä. Hallituksen jäsenten toimikausi päättyy vaalia seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus nimeää ehdokkaat kunnan edustajiksi Kempeleen Vesihuolto Oy:n hallitukseen seuraavaksi toimikaudeksi. Viranhaltijajäseneksi yhtiön hallitukseen ehdotetaan teknistä johtajaa.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Varsinaisiksi jäseniksi valittiin Pauli Määttä, Kaisu Juvani, Teemu Pääkkö, Jarmo Haapaniemi ja Tuomo Perälä. Varajäseniksi valittiin Pasi Jarva ja Toivo Piira.

Tiedoksi

Asianosaiset, Kempeleen Vesihuolto Oy, Pia Hanski