Kunnanhallitus, kokous 27.2.2023

§ 78 Maankäyttöpäällikön viran perustaminen

244Dno-2023-145

Valmistelija

  • Tuomo Perälä, tekninen johtaja, tuomo.perala@kempele.fi

Perustelut

Organisaatiossa on ilmennyt tarve perustaa maankäytön tehtäviä varten uusi maankäyttöpäällikön virka. Tehtävään liittyy kunnan maaomistuksiin ja maakauppoihin liittyviä tehtäviä, jotka valmisteluvastuun kautta sisältävät julkisen vallan käyttöä. Kuntalain 87 §:n 2 momentin mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa.

Maankäyttöpäällikkö vastaa maaomaisuuden hallinnasta ja mittauksesta sekä toiminnan kehittämisestä. Maankäyttöpäällikkö osallistuu kuntastrategian laadintaan sekä maapoliittisen ohjelman ja maankäytön toteuttamisohjelman laadintaan. Maankäyttöpäällikön tehtäviin kuuluu raakamaan hankinta, kaavoitettujen alueiden riittävyyden varmistaminen kunnan käyttötarkoituksiin, maankäyttö- ja luovutussopimusten laadinta sekä kunnan omistuksessa olevien maa-alueiden maaomaisuuskirjanpito. Maankäyttöpäällikkö toimii teknisen johtajan alaisuudessa ja osallistuu teknisten palveluiden johtoryhmän työskentelyyn.

Hallintosäännön 6 luvun 2 §:n 1 momentin mukaan kunnanhallitus päättää virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää perustaa maankäyttöpäällikön viran. Virkaan on kelpoinen henkilö, jolla on vähintään tehtävään soveltuva opistotasoinen koulutus, vastaava AMK -tutkinto tai muu tekninen koulutus ja riittävä käytännön kokemus toimialaan kuuluvista tehtävistä. Valittavalla henkilöllä tulee olla myös pohjakartan hyväksymisoikeus (maanmittaustekniikan koulutus). Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Henkilöstöpäällikkö, tekninen johtaja