Kunnanhallitus, kokous 28.8.2023

§ 285 Oulun seudun matkailun master plan -yleissuunnitelma

244Dno-2023-475

Valmistelija

  • Soile Pitkänen, elinkeinokoordinaattori, soile.pitkanen@kempele.fi

Perustelut

Oulun seudun kuntien hyväksymässä Oulun seudun kehityskuva 2030+ suunnitelmassa yhdeksi toimenpiteeksi asetettiin Oulun seudun yhteisen matkailun masterplanin laatimisen. Laatimista varten perustettiin työryhmä, jossa oli mukana henkilöt kaikista Oulun seudun kunnista.

Oulun seudun matkailun masterplan laadittiin pääosin kevään 2023 aikana laajassa yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa matkailutoimijoiden ja alueen kuntien edustajien kanssa. Työn asiantuntijaksi kilpailutettiin Eezy Flow Oy, joka toteutti yhteensä neljä isoa työpajaa, joihin osallistui kaikkiaan toistasataa alan toimijaa. Yleissuunnitelmassa määritellään Oulun seudun yhteinen tahtotila, visio, tehtävä ja strategiset tavoitteet sekä painopisteet ja kärkiprojektit.

Matkailustrategiaa ohjaava työryhmä hyväksyi 30.5.2023 muutoksin masterplan luonnoksen. Oulun seudun kuntajohtajakokous päätti 15.6.2023 pidetyssä kokouksessa lähettää suunnitelman Oulun seudun kuntien hyväksyttäväksi ohjeellisena asiakirjana.  

Masterplan työn jatkotoimenpiteenä ja suunnitelman toimeenpanon varmistamiseksi esitetään, että Oulun seudulle perustetaan matkailu- ja vetovoimatyöryhmä, johon seudun kunnat ja mainitut sidosryhmät nimeävät jäsenet suunnitelmassa esitetyn mukaisesti.

Elinvoimavaliokunta (22.8.2023):
Elinvoimavaliokunta ohjasi, että Masterplan hyväksyttäisiin ja kannatti matkailu- ja vetovoimatyöryhmän perustamista ja siihen osallistumista. Kempeleen kunnan jäseneksi ehdottiin elikeinokoordinaattoria.

Elinvoimajohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy Oulun seudun matkailustrategian työryhmän laatiman matkailun masterplan 2030 yleissuunnitelman ohjaamaan seudun matkailun johtamista sekä matkailuelinkeinojen kehittämistä. Lisäksi ehdotan, että perustettavaan matkailu- ja vetovoimatyöryhmään Kempeleen kunta nimeää elinkeinokoordinaattorin varsinaiseksi jäseneksi ja hänen varajäsenekseen elinvoimajohtajan.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy elinvoimajohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Elinkeinokoordinaattori, elinvoimajohtaja

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.


Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kempeleen kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.


Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kempeleen kunnanhallitus.

Kirjaamon yhteystiedot:

Kempeleen kunta
PL 12
90441 Kempele
sähköposti:  kirjaamo@kempele.fi

Kirjaamon aukioloaika on työpäivisin klo 9.00 - 15.00.


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.


Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kempeleen kunnan kirjaamosta.