Kunnanhallitus, kokous 18.12.2023

§ 426 Viestintä- ja markkinointisuunnitelma

244Dno-2023-587

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Viestintä- ja markkinointisuunnitelman laatiminen on asetettu talousarviossa toiminnalliseksi tavoitteeksi kuluvalle vuodelle. Suunnitelmasta on laadittu luonnos kunnanjohdon ja elinvoimapalveluiden toimesta. Suunnitelmassa esitetään kunnan viestinnän organisaatio, rakenne, viestintäkanavat ja kohderyhmät sekä viestinnän mittarit.

Suunnitelmaluonnoksesta kuullaan nuorisovaltuustoa ja seniorineuvostoa marraskuun 2023 aikana.

Yhteisöllisyysvaliokunta antaa ohjauksen viestintä- ja markkinointisuunnitelman luonnoksesta.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (31.10.2023):

Yhteisöllisyysvaliokunta kiittää kattavasta esityksestä. Tämänhetkinen viestintä on toimivaa ja monipuolista (mm. sähköinen sekä printti). Sähköinen uutiskirje on erittäin toivottu. Viestintä- ja markkinointisuunnitelma tukee viestinnän kehittämistä. 

 

 

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen viestintä- ja markkinointisuunnitelma on laadittu syksyn 2023 aikana. Suunnitelmaan on kuvattu kunnan viestintärakenne, joka toimii pääasiassa hajautetusti. Alaprosessit ja yksiköt viestivät itsenäisesti omaa toimintaansa koskevista asioista, ja kunnanjohdon pääviestintäkanaviin poimitaan tärkeimmät viestit alaprosessien ja yksiköiden viestinnästä. Kunnanjohdon viestintä tukee ja koordinoi alaprosessien ja yksiköiden viestintää.

Viestintä- ja markkinointisuunnitemaan on listattu kunnan viestintäkanavat, joista tärkeimmät ovat kuntatiedote sekä sosiaalisen median kanavat.

Viestinnän tavoitteena on , että kuntalaiset saavat kattavasti tietoa kunnan palveluista sekä niissä tapahtuvista muutoksista, varmistaa päätöksenteon läpinäkyvyys, ylläpitää Kempeleen imagoa hyvänä asuin- ja yrityskuntana sekä kehittää kunnan matkailun vetovoimaa. Kehittämiskohteita ovat saavutettavuus ja selkokielisyys sekä rikkaamman viestintäilmapiirin luominen.

Viestintä- ja markkinointisuunnitelman toteutumista seurataan erityisesti sosiaalisessa mediassa seuraajien, reaktioiden ja julkaisujen määrällä, uutisten määrällä sekä verkkosivuilla kävijämäärällä. Asukaskyselyjä hyödynnetään kuntaimagon seurannassa. 

Kempeleen viestintä- ja markkinointisuunnitelmaa on valmisteltu viestinnän ja markkinoinnin työryhmässä sekä yhteisöllisyysvaliokunnassa. Luonnokseen on pyydetty lausuntoa seniorineuvostolta ja nuorisovaltuustolta.

Yhteisöllisyysvaliokunta (12.12.2023):
Yhteisöllisyysvaliokunta keskusteli annetuista palautteista ja piti nostoja hyvinä ja toteutuskelpoisina. Yhteisöllisyysvaliokunta ohjaa etenemään esitetyn mukaisesti.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy viestintä- ja markkinointisuunnitelman.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

-

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)