Kunnanhallitus, kokous 18.12.2023

§ 415 Vakuutusten kilpailutus

244Dno-2023-730

Valmistelija

  • Juho Leppänen, talousjohtaja, juho.leppanen@kempele.fi

Perustelut

Kunnan ja kuntakonsernin vakuutukset on kilpailutettu edellisen kerran vuonna 2017. Kunnan viranhaltijat ja tytäryhtiöt ovat valmistelleet vakuutusten tarjouspyyntöä vakuutusmeklari Novum Oy:n johdolla. Tarkoituksena on kilpailuttaa kokonaiskilpailutuksena koko kuntakonsernin vakuutukset. Jokainen kuntakonsernin jäsen tekee kuitenkin oman sopimuksen valittavan vakuutusyhtiön kanssa. Kokouksessa Novum Oy esittelee vakuutuksia ja alustavia tietoja tarjouspyynnöstä.

Hallintosäännön 8 luvun 2 §:n mukaan kunnanhallitus päättää kunnan riskien vakuuttamisen periaatteista. Tärkeimmät kunnan vakuutukset ovat: työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, kiinteistövakuutus, toiminnan vakuutukset, työntekijöiden ryhmähenkivakuutus ja kunnan toimintaan osallistuvien ryhmätapaturmavakuutus.  

Työntekijöiden ryhmähenkivakuutus (taloudellinen tuki) on tällä hetkellä otettu vakuutusyhtiön kautta. Vakuutusanalyysin yhteydessä on suositeltu ottamaan ryhmähenkivakuutusta vastaava taloudellinen tuki Kevasta ja tämä muutos tehdään vakuutusten kilpailutuksen yhteydessä. Liitteenä Kevan tarjous taloudellisesta tuesta.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus merkitsee tiedoksi ja tekee tarvittaessa muutokset vakuutusten alustavaan tarjouspyyntöön ja riskien vakuuttamisen periaatteisiin. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että työntekijöiden ryhmähenkivakuutus (taloudellinen tuki) hankitaan jatkossa Kevasta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

talousjohtaja

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)