Kunnanhallitus, kokous 15.1.2024

§ 4 Kempeleen asemakaavan muutos, Rautatiealueen tarkistukset / Vireilletulo ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävilleasettaminen

244Dno-2024-15

Valmistelija

  • Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Perustelut

Kaavoituskatsauksen 2023 mukaan Kempeleen aseman ympäristön asemakaavatarkistusten käynnistämiseen on ilmennyt tarvetta. Kunnan tavoitteena on kehittää aseman aluetta liikenteen solmukohtana rakentamalla uusia toimintoja ja yhteyksiä aseman itäpuolelle ja yhdistämällä Kaartotie Asemantiehen joukkoliikennealikulun avulla. Liminka-Oulu -kaksoisraiteen ratasuunnitelman laatiminen on vireillä. Ratasuunnitelmaluonnoksissa radan itäpuolelle on suunniteltu rakenteita, joita ei ole yhteensovitettu kunnan omien tarkennusta vailla olevien maankäytön suunnitelmien kanssa.

Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Kempeleen aseman kohdalla kaksoisraiteen vaatimat rakenteet ja liikennejärjestelyt sekä melurakenteet radan varressa ratasuunnitelman mukaisesti kunnan suunnitelmiin ja joukkoliikennealikulun toteuttamiseen yhteensovittaen.

Suunnittelualue sijaitsee Keskusta/Asemanseutu,Ristisuo,Riihivainio (101/002,003,005) ja Hakamaa/Hakamaa (103/011) tilasto- ja pienalueilla. Asemakaavan muutos koskee rautatiealuetta, kortteleita 3026, 3007-3008 sekä niihin liittyviä katu- ja viheralueita. Kaavamuutosalueen rajaus tarkentuu suunnittelun kuluessa.

Kaavoituspäällikkö:
Ehdotan, että Kempeleen kunta ryhtyy laatimaan asemakaavan muutosta, joka koskee rautatiealuetta sekä niihin liittyviä katu- ja viheralueita, ja että kaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma asetetaan nähtäville.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy kaavoituspäällikön päätösehdotuksen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kaavoitus

Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)