Kunnanhallitus, kokous 25.3.2024

§ 128 Sponsorointiehdotus, kilparatsastus

244Dno-2024-149

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

**** on toimittanut kunnalle sponsorointiehdotuksen, jossa hän anoo sponsorointiavustusta ****, joka harrastaa Reining-kilparatsastusta. Hän esittää, että kunta tukisi kisakautta 2024, joka huipentuu EM-kilpailuihin (NRHA European Affiliate Championships). Kilpailut järjestetään Pariisissa, ja kisoilla on näkyvyyttä sekä somessa että lehdistössä. Kilpailukauden budjetti on noin 23 600 euroa, mikäli EM-kisat toteutuvat.

Sponsorointiehdotus sisältää kunnalle suunnatun TYKY-päivän järjestämisen Rajakorpi Ranchillä. Ehdotuksessa ei ole määritelty kunnan avustussummaa.

Yhteisöllisyysvaliokunta antaa ohjauksen sponsorointiehdotuksesta.

 

Yhteisöllisyysvaliokunta (19.3.2024):

Yhteisöllisyysvaliokunta ehdottaa, että kunta ei lähde sponsoriyhteistyöhön mukaan.

 

 

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

**** on toimittanut kunnalle sponsorointiehdotuksen, jossa hän anoo sponsorointiavustusta ****, joka harrastaa Reining-kilparatsastusta. Hän esittää, että kunta tukisi kisakautta 2024, joka huipentuu EM-kilpailuihin (NRHA European Affiliate Championships). Kilpailut järjestetään Pariisissa, ja kisoilla on näkyvyyttä sekä somessa että lehdistössä. Kilpailukauden budjetti on noin 23 600 euroa, mikäli EM-kisat toteutuvat.

Sponsorointiehdotus sisältää kunnalle suunnatun TYKY-päivän järjestämisen Rajakorpi Ranchillä. Ehdotuksessa ei ole määritelty kunnan avustussummaa.

Kunnan sponsorointiehtojen mukaan Kempeleen kunnan sponsoroinnin lähtökohtana on yhteistyökumppanin tuoma myönteinen julkisuus Kempeleen kunnalle. Toivottu vastine voi olla esim. kuntaimagon nostattaminen, medianäkyvyys, myyntitulot tai kunnan tunnettavuuden edistäminen.

Yhteisöllisyysvaliokunta on käsitellyt ehdotuksen ja arvioinut, ettei sponsoroinnista olisi saatavissa merkittävää julkisuushyötyä kunnalle. Lajin näkyvyys ei ole erityisen laajaa ja näkyvyyshyödyt kohdistuisivat lähinnä lajia seuraavaan yleisöön, joten kunnan saama näkyvyys jäisi pieneksi. Lisäksi koska kyseessä on alaikäinen urheilija, kunnan mahdollisuudet hyödyntää häntä omassa markkinoinnissaan olisivat varsin rajalliset. Kunnan sponsoroinnille asettamat ehdot eivät täyty, joten ehdotus on hylättävä.

Yhteisöllisyysvaliokunta (19.3.2024):
Yhteisöllisyysvaliokunta ehdottaa, että kunta ei lähde sponsoriyhteistyöhön mukaan.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hylkää sponsorointiehdotuksen yhteisöllisyysvaliokunnan ehdotuksen mukaisesti.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

****

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.


Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kempeleen kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.


Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kempeleen kunnanhallitus.

Kirjaamon yhteystiedot:

Kempeleen kunta
PL 12
90441 Kempele
sähköposti:  kirjaamo@kempele.fi

Kirjaamon aukioloaika on työpäivisin klo 9.00 - 15.00.


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.


Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kempeleen kunnan kirjaamosta.