Kunnanhallitus, kokous 29.5.2023

§ 225 Yleiskaava-arkkitehdin viran perustaminen

244Dno-2023-351

Valmistelija

  • Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Perustelut

Kaavoituksen tehtävänkuvia ja nimekkeitä on kunnanhallituksen päätöksellä 2.5.2023 § 176 tarkistettu vastaamaan työn sisältöä ja vaatimuksia. Tehtävänkuva- ja nimekemuutoksen yhteydessä on ilmennyt tarve muuttaa yleiskaava-arkkitehdin työsuhde viraksi. Tehtävään liittyy kunnan maankäytön strategiseen ja yleispiirteiseen suunnitteluun sekä kaavoituspäätöksiin liittyviä valmistelu- ja esittelytehtäviä, jotka valmisteluvastuun kautta sisältävät julkisen vallan käyttöä. Kuntalain 87 §:n 2 momentin mukaan tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa.

Yleiskaava-arkkitehti huolehtii yleiskaavojen ja muiden yleispiirteisten suunnitelmien ja niihin liittyvien asiakirjojen laatimisesta sekä suunnittelu- ja selvityshankkeiden ohjaamisesta ja koordinoinnista sekä vastaa strategisen ja yleispiirteisen maankäytön ohjelmatyön valmistelu-, asiantuntija- ja seurantatehtävistä.

Hallintosäännön 6 luvun 2 §:n 1 momentin mukaan kunnanhallitus päättää virkojen perustamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää perustaa yleiskaava-arkkitehdin viran. Virkaan on kelpoinen henkilö, jolla on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai kaavanlaatijan pätevyyttä vastaava osaaminen toimialasta. Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.