Kunnanhallitus, kokous 29.5.2023

§ 223 Palvelusihteerin viran perustaminen

244Dno-2023-353

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Kunnanjohdon hallinnossa on viime vuosina ollut täytettynä kaksi palvelusihteerin virkaa ja yksi hallintosihteerin virka, joiden tehtäviin on kuulunut toimielimiin liittyviä hallinnollisia tehtäviä, taloushallinnon tehtäviä, asianhallinnan tehtäviä sekä kunnan kirjaamon hallinnointi. Tehtäviä ei ole perusteltua hoitaa eri virkanimikkeillä, koska virkatehtävät eivät merkittävästi eroa vaativuudeltaan tai luonteeltaan virkojen välillä, joten hallintosihteerin virkaa on esitetty lakkautettavaksi. 

Kunnanjohdon hallinnon sujuva toiminta edellyttää, että kunnanjohdon alaprosessiin perustetaan uusi palvelusihteerin virka. Virkatehtäviin kuuluisivat hallintopalveluiden toimisto- ja taloushallinnon tehtävät, vaalien valmistelutehtävät sekä muut  hallintopalveluiden avustavat tehtävät. Viran kelpoisuusehto olisi soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistoasteinen tutkinto.

Viran perustaminen ei edellytä talousarvion muuttamista, sillä hallintosihteerin palkka sisältyy talousarvioon. Mikäli hallintosihteerin virka lakkautetaan, palvelusihteerin palkka voidaan kattaa lakkautetun hallintosihteerin palkkaan varatusta määrärahasta.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää

  1. perustaa palvelusihteerin viran kunnanjohdon alaprosessiin ja 
  2. asettaa viran kelpoisuusehdoksi soveltuvan korkeakoulututkinnon tai vastaavan opistoasteisen tutkinnon.

 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Talousjohtaja