Kunnanhallitus, kokous 2.10.2023

§ 334 Liikuntapaikkamestarin kelpoisuusehdot

244Dno-2023-535

Valmistelija

  • Paula Kettunen, kunnallistekniikkapäällikkö, paula.kettunen@kempele.fi

Perustelut

Kunnallistekniikan alaprosessissa liikuntapaikat yksikössä vapautuu liikuntapaikkamestarin tehtävä nykyisen viranhaltijan siirtyessä osittaisella työajalla kunnan sisällä toiseen tehtävään 1.1.2024 alkaen tai viimeistään sitten, kun uusi liikuntapaikkamestari astuu virkaan.

Puutarhurin virka on perustettu vuodelle 1986 (khall 14.10.1985 /1002 § ja valt 24.10.1985 /235§). Viran perustamisen yhteydessä on määritelty viran kelpoisuusehdot, palkkaus ja virkaan kuuluvat tehtävät. Virka on perustettu silloisen teknisen lautakunnan alaisuuteen.

Vuoden 2009 alusta siirryttiin uuteen toimintamalliin, jolloin liikunta-alueiden ylläpitotehtävät siirtyivät ympäristöprosessin hoidettaviksi. Liikunta-alueiden ylläpitotehtävät yhdistettiin puisto- ja viheralueiden palveluyksikköön. Tämän jälkeen puisto- ja viheralueiden palveluyksikössä olevan puutarhurin virkanimike muuttuneiden tehtävien vuoksi muutettiin puisto- ja liikuntapaikkamestarin virkanimikkeeksi vastaamaan tehtäväkuvaa.  Edelleen Ympäristöpalveluissa suoritettujen työtehtävien uudelleenjärjestelyjen vuoksi kunnanhallitus muutti puisto- ja liikuntapaikkamestarin viran liikuntapaikkamestarin viraksi 1.1.2011 alkaen, jolloin kelpoisuutta ei ole määritelty uudelleen.

Kelpoisuusehto on tarpeen päivittää ennen uuden liikuntapaikkamestarin viran rekrytoinnin täytäntöönpanoa. Liikuntapaikkamestari vastaa ulkoliikuntapaikkojen hoidosta, kunnossapidosta sekä liikuntaympäristöjen kehittämisestä palveluyksikkö- ja toiminto tasolla. Keskeinen osa tehtävänkuvaa on lisäksi liikuntapaikkainvestointeihin liittyvät rakennuttaja- ja hankintatehtävät sekä näiden hankkeiden projektinjohtotehtävät. Liikuntapaikkamestari toimii esihenkilönä liikunta-alueet palveluyksiköiden työntekijöille.

Hallintosäännön 6 luvun 1 §:n mukaan mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä määrätty hallintosäännössä, toimivalta on kunnanhallituksella. Viran kelpoisuusvaatimuksissa on kyse henkilöstöasiasta ja koska toimivaltaa ei ole täsmennetty kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetussa laissa (304/2003) eikä hallintosäännössä, toimivalta on edellä mainitun hallintosäännön pykälän johdosta kunnanhallituksella.

Tekninen johtaja
Ehdotan, että liikuntapaikkamestarin kelpoisuusehdoiksi muutetaan seuraavasti:

Virkaan on kelpoinen henkilö, jolla on vähintään teknisen alan alempi korkeakoulututkinto, vastaava aiempi opistotasoinen tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto tai liikuntapaikkamestarin erikoisammattitutkinto sekä käytännön kokemusta vastaavista tehtävistä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tekninen johtaja, kunnallistekniikkapäällikkö, henkilöstöpäällikkö

Muutoksenhaku

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.


Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.


Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on toimitettava Kempeleen kunnan kirjaamoon viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon aukioloajan päättymistä.

Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, kolmantena päivänä viestin lähettämisestä.

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa.

Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.


Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kempeleen kunnanhallitus.

Kirjaamon yhteystiedot:

Kempeleen kunta
PL 12
90441 Kempele
sähköposti:  kirjaamo@kempele.fi

Kirjaamon aukioloaika on työpäivisin klo 9.00 - 15.00.


Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö

Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava:

  • päätös, johon haetaan oikaisua
  • miten päätöstä halutaan oikaistavaksi
  • millä perusteella oikaisua vaaditaan.

Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero.

Jos oikaisuvaatimuspäätös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös sähköpostiosoite.


Pöytäkirja

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kempeleen kunnan kirjaamosta.