Kunnanhallitus, kokous 27.5.2024

§ 210 LISÄPYKÄLÄ: Oulun Keskuspesula Oy:n osakkuussopimuksen päivittäminen (lisäpykälä)

244Dno-2024-317

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Oulun Keskuspesula Oy on osakaskokouksessaan 25.4.2024 päättänyt päivittää osakassopimuksen. Sopimukseen on tehty teknisiä muutoksia. Osakasmäärä ja osakkaiden tiedot on päivitetty vastaamaan nykytilannetta.

Osakkaiden on osaltaan allekirjoitettava päivitetty osakassopimus. Allekirjoittaminen tapahtuu sähköisessä järjestelmässä. Kempeleen allekirjoittajaksi on merkitty hallintojohtaja, jolla ei ole allekirjoitusoikeutta kunnan puolesta. Mikäli osakassopimus jää allekirjoittamatta tai Kempeleen allekirjoittaja vaihdetaan järjestelmässä, edellyttää se kaikkien 13 osakkaan uutta allekirjoitusta. Aiheettoman viivytyksen välttämiseksi olisi perusteltua, että hallintojohtajalle myönnettäisiin allekirjoitusoikeus osakassopimuksen osalta.

Hallintosäännön 19 luvun 4 §:n 1 momentin mukaan valtuuston ja kunnanhallituksen päätökseen perustuvan sopimuksen ja sitoumuksen allekirjoittaa kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai prosessista vastuullinen viranhaltija, jonka vastuualueeseen kuuluvaan toimintaan sitoumus tai sopimus kuuluu, jollei toimielin ole päättänyt toisin. 

Kunnanhallitus on hyväksynyt Oulun Keskuspesula Oy:n osakassopimuksen kokouksessaan 16.12.2020 § 336, joten kunnanhallitus voi yllä mainitun mainitun hallintosäännön määräyksen perusteella päättää sopimuksen allekirjoittamisesta.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus

  1. hyväksyy liitteenä olevan päivitetyn osakassopimuksen ja
  2. valtuuttaa hallintojohtajan allekirjoittamaan osakassopimuksen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Oulun Keskuspesula Oy