Kunnanhallitus, kokous 22.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 399 Kunnanhallituksen kokouskutsun toimittaminen

244Dno-2021-823

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Nykyisen käytännön mukaan kunnanhallituksen kokouskutsu ja esityslista liitteineen on julkaistu kokousta edeltävän viikon keskiviikkona luottamushenkilöiden sähköisessä kokoustyötilassa. Esityslista on julkaistu samaan aikaan kunnan kotisivuilla siltä osin kuin se on ollut julkinen. Tieto julkaisemisesta on lähetetty sähköpostilla valtuutetuille ja tiedotusvälineille. 

Kokouskutsun ja esityslistan toimittaminen edeltävän viikon keskiviikkona on aiemmin perustunut postinkulun aiheuttamaan viiveeseen. Peruste on vanhentunut, sillä nykyisin kokouskutsu ja esityslista toimitetaan sähköisesti. Edeltävän viikon keskiviikkoon sidottu kokouskutsun toimittaminen aiheuttaa ongelmia toimielinten aikataulujen yhteensovittamisessa, sillä valiokuntien kokouksia saattaa sijoittua keskiviikkopäiviin ilta-ajalle, jolloin hallituksen kokouskutsu on jo jouduttu toimittamaan eikä valiokunnan ohjausta ehditä huomioimaan käsiteltävissä asioissa. Kokouksen viikonpäivästä riippuen kokouskutsu on jouduttu toimittamaan 5-9 päivää ennen kokousta.

Kokouskutsun toimittamista ei nykyisellään ole tarvetta säännellä erillisellä hallituksen päätöksellä, koska asiasta on määrätty toimintasäännössä (hallintosäännössä 1.1.2023 alkaen). 

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää, että kunnanhallituksen kokouskutsu ja esityslista toimitetaan siten kuin toimintasäännössä tai hallintosäännössä määrätään.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.