Valtuusto, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 57 Vastaukset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2021

244Dno-2022-312

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Kuntalain 121 §:n mukaan valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten.

Tarkastuslautakunnan on arvioitava, ovatko valtuuston tilikaudelle asettamat toiminnan ja talouden tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa toteutuneet ja onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Valtuuston on kuntastrategiassa sekä talousarviossa ja -suunnitelmassa asetettava tavoitteet koko kuntakonsernin toiminnalle.

Kuntalain 121 §:n mukaan tarkastuslautakunta laatii arviointisuunnitelman ja antaa valtuustolle kultakin vuodelta arviointikertomuksen, jossa esitetään arvioinnin tulokset.

Arviointikertomus käsitellään valtuustossa tilinpäätöksen yhteydessä. Kunnanhallitus antaa valtuustolle lausunnon toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta käy läpi viranhaltijoilta saamansa vastaukset ja aloittaa arviointikertomuksen työstämisen.

Päätös

Tarkastuslautakunta aloitti arviointikertomuksen työstämisen.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta jatkaa arviointikertomuksen laadintaa.

Päätös

Tarkastuslautakunta jatkoi arviointikertomuksen laadintaa.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta jatkaa arviointikertomuksen 2021 työstämistä.

Päätös

Tarkastuslautakunta jatkoi arviointikertomuksen laadintaa.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta jatkaa arviointikertomuksen laadintaa.

Päätös

Tarkastuslautakunta jatkoi arviointikertomuksen laadintaa.

Esteellisyys

§ 32 Petra Neitola koskien Kiinteistö Oy Kempeleenkartanoa.

Ehdotus

Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen vuodelta 2021 valtuuston käsiteltäväksi. Tarkastuslautakunta esittää, että valtuusto pyytää arviointikertomuksessa esitetyistä havainnoista ja suosituksista vastauksen kunnanhallitukselta valiokuntien ohjauksen jälkeen ennen talousarviokäsittelyä. Kunnanhallituksen käsittelyn jälkeen vastaukset tulee toimittaa tiedoksi valtuustolle ja tarkastuslautakunnalle. Kunnanhallitukselta pyydetään kannanotto koko arviointikertomukseen valiokuntien ohjauksen jälkeen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Päätös

Valtuusto merkitsi arviointikertomuksen tiedoksi ja lähetti sen kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Valmistelija

Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Valiokunnat ovat valmistelleet vastauksensa tarkastuslautakunnan vuotta 2021 koskevassa arviointikertomuksessa esittämiin havaintoihin ja suosituksiin. Liitteenä koonti valiokuntien vastineista.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus toteaa, että tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa 2021 tuodaan esille tärkeitä huomioita kunnan eri toiminnoista ja ne on syytä huomioida tulevaisuuden kehittämistyössä. Kunnanhallitus saattaa näihin huomioihin laaditut ja liitteenä olevat vastineet tiedoksi sekä tarkastuslautakunnalle että valtuustolle.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.