Valtuusto, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 60 Pappilaan johtavan liikennealueen arviointi ja muutostyöt / Valtuutettu Myllymäki (lisäpykälä)

244Dno-2022-666

Perustelut

Valtuutettu Tuukka Myllymäki esitti aloitteen:

"Pappilaan johtavan liikennealueen arviointi ja muutostyöt
Kempeleen ytimeen on nousemassa vuoden aikana suuri, nuorille suunnattu talo. Kempeleen pappila on ollut ennen erittäin suosittu nuorison paikka viettää aikaa iltaisin ja viikonloppuisin. Tällaisen toivoisi mahdollistuvan tulevaisuudessakin. Ennen pappilan valmistumista on meidän varmistettava turvallinen kulku nuorisolle.
Pappilantien, Cajanuksentien ja tie 847:n vierestä tulevan pyörätien yhtymäkohdat tulisi arvioida mahdollisten riskitilanteiden vuoksi jo ennakolta. Pappilantie on myös ajotie, joten pyörät, moottoriajoneuvot sekä kävelijät liikkuvat samaa väylää pitkin.
Pappilantien ja Baanan kulma on vaarallinen ja riskialtis kohta. Pappilan tapahtumat (esim. nuortenillat) ja muut tilaisuudet keräävät ihmisiä paikalle. Ne luovat trafiikkia ja liikennepiikkejä kyseiselle alueelle. Kaikki kulku pappilaan tapahtuu Baanan kautta.
Esitetään, että Baanan ja Pappilantien alue on arvioitava, alueen asukkaita ja muita käyttäjiä (seurakunta/tuleva pappila) on kuultava ja käynnistää mahdolliset muutostyöt, jotta Kempeleen kunta ennaltaehkäisee kyseisen alueen mahdollisia liikenneriskejä."

Päätös

Aloite lähetetään kunnanhallitukselle asianmukaisia toimenpiteitä varten.