Valtuusto, kokous 5.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 63 Hidasteet Rasvatielle ja Sarkkirannantielle / Valtuutettu Myllymäki (lisäpykälä)

244Dno-2022-665

Perustelut

Valtuutettu Tuukka Myllymäki esitti aloitteen:

"Asuinalueilla tapahtuva ylinopeusajaminen on todellinen ongelma. Nopeusrajoitusten alentaminen ei poista kaahailua, varsinkaan ilta-aikaan. Rasvatiellä on viisi tasa-arvoista risteystä, joihin on mahdollista harkita hidasteita.
Rasvatien alueen asukkaat ovat olleet tästä kuntaan yhteydessä useampia kertoja. Sarkkirannantiellä ilta-/yöajelu tuottaa vaaratilanteita. Molempien teiden varsilla asuu paljon lapsia, jonka vuoksi ajovauhtien nopeuteen on syytä kiinnittää erityistä huomiota.
Kulkeminen tien vieressä vaikkapa lastenvaunujen kanssa on aika ajoin vaarallista. Kevyen liikenteen väylien rakentaminen on suuri kustannuskysymys, johon verrattuna hidasteet toisivat parannuksen nykyiseen tilanteeseen.
1) Esitetään Rasvatien alueen uutta arviointia, asukkaiden kuulemista ja hidasteiden kustannusten selvittämistä sekä asentamista alueen liikenneturvallisuuden vahvistamiseksi.
2) Esitetään Sarkkirannantien arviointia, asukkaiden kuulemista ja hidasteiden kustannusten selvittämistä sekä asentamista liikenneturvallisuuden vahvistamiseksi. Hidastetta risteykseen: Sarkkirannantie-Vesitie-Tornipolku."

Päätös

Aloite lähetetään kunnanhallitukselle asianmukaisia toimenpiteitä varten.