Kunnanhallitus, kokous 12.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 258 Henkilöstöetujen lisääminen vuodelle 2023

244Dno-2022-654

Valmistelija

  • Minna Vinkki, henkilöstöpäällikkö, minna.vinkki@kempele.fi

Perustelut

Kilpailu osaavasta työvoimasta kiihtyy koko ajan. Henkilöstöedut nousevat yhä tärkeämpään rooliin myös työpaikan valinnassa, etenkin jos työtarjonta on muuten tasavertaista työnantajien kesken. Olemassa olevalle henkilöstölle henkilöstöedut ovat osa palkitsemista ja kiitosta hyvästä työpanoksesta. 

Kempeleen kunnassa on käytössä henkilöstölleen ePassi -etuus kulttuuriin ja liikuntaan. Henkilöstöltä on tullut laajasti toivetta ePassin käytön laajentamisesta hyvinvointipalveluihin. Hyvinvointipalvelut kattavat mm. fysioterapian ja hieronnan palvelut. ePassi -etuus on kuluvalle vuodelle 80 € / henkilö. Edun arvo laskee joka kuukausi (80 € :12 kk) ja etu tulee hakea 31.7. mennessä. Edun piirissä on henkilöstö, joiden palvelussuhde kuntaan on voimassa kalenterivuoden aikana vähintään kuusi kuukautta. ePassi -etuuteen esitetään nostoa 40 € / henkilö. Vuositasolla tämä tekee yhteensä noin 32 000 euroa.

Työsuhdepolkupyöräedun osalta on tehty kysely henkilöstölle. Tehdyn kyselyn perusteella henkilöstö on kiinnostunut polkupyöräedusta. Työnantajalle polkupyöräetu maksaa, yhteistyökumppanista riippuen, 13-15 euroa / henkilö / kuukausi. Pääsääntöisesti etuisuuksia hallinnoidaan yhteistyökumppanin kautta. Työsuhdepolkupyöräetuuteen esitetään varattavaksi 36 000 euroa vuoden 2023 talousarvioon.

Resurssivaliokunta (6.9.2022):
Resurssivaliokunta ohjaa, että esitetyt henkilöstöetujen lisäykset tehdään. Resurssivaliokunnan enemmistö on sitä mieltä, että henkilöstön työhyvinvoinnin tukeminen sekä kuuleminen työhyvinvointiin liittyvissä asioissa on tärkeää.

Talousjohtaja:
Ehdotan, että resurssivaliokunnan ohjauksen mukaisesti kunnanhallitus päättää edellä mainitun mukaisesti ePassi-etuuden laajentamisesta hyvinvointipalveluihin ja ePassi-etuuden arvon nostamisesta 40 eurolla / henkilö, minkä jälkeen ePassin arvo on 120 euroa/henkilö. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että työsuhdepolkupyöräetu otetaan käyttöön. Polkupyöräetu järjestetään palveluntarjoajan avulla. Edellä mainitut henkilöstöetujen muutokset tulevat voimaan 1.1.2023 ja näiden määrärahat varataan talousarvioon 2023.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy talousjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösesitys hyväksyttiin.