Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 292 Sponsorointiyhteistyö / KempeleMTB

244Dno-2022-524

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Oululainen urheiluseura KempeleMTB/Oulu Triathlon & Cycling ry on ehdottanut Kempeleen kunnalle sponsorointisopimusta. KempeleMTB on vuosittain järjestetty,​ junioreille suunnattu tapahtuma,​ jossa osallistumismaksut on pyritty pitämään junioreille matalina. Tapahtuman tuotot on käytetty junioritoimintaan,​ mikä vähentää nuorten harrastuskustannuksia. Tapahtumassa on lisäksi tarjottu paikallisille yrityksille mahdollisuus markkinoida ja esitellä tuotteitaan. Tapahtuma on tuonut Kempeleelle lajia seuraavien parissa kansallista tunnettavuutta. Tänä vuonna valmistuva maastoliikuntareitistö lisää maastopyöräilijöiden kiinnostusta Kempeleeseen. Ehdotettu yhteistyömuoto olisi Kempeleen kunnan markkinointi tapahtumamarkkinoinnin yhteydessä. Sopimus olisi kaksivuotinen (vuodet 2022 ja 2023). Yhteistyön kustannukset kunnalle olisivat 1000 euroa/vuosi.

Toimintasäännön 6 §:n 19 kohdan mukaan kunnanhallitus yhteisöjen avustuksista sekä yksilöiden palkitsemisesta kuultuaan yhteisöllisyysvaliokuntaa.

Yhteisöllisyysvaliokunta antaa lausunnon sponsorisopimusehdotuksesta.

Yhteisöllisyysvaliokunta (13.9.2022):
Valiokunta ehdottaa,​ ettei kunta lähde mukaan sponsoriyhteistyöhön hakijan kanssa.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunta hylkää ehdotuksen sponsorointisopimuksesta. Kunta ei saisi merkittävää lisänäkyvyyttä sponsorointisopimuksen johdosta. 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Merkittiin, että Pia Hanski ja Jarmo Haapaniemi palasivat kokoukseen asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

KempeleMTB/Oulu Triathlon & Cycling ry