Kunnanhallitus, kokous 26.9.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 290 Tekstinkäsittelijän toimen perustaminen, terveyspalvelut

244Dno-2022-699

Valmistelija

  • Jouko Koskela, terveysjohtaja, jouko.koskela@kempele.fi

Perustelut

Terveyspalveluiden henkilöstörakennetta tulee kehittää vastaamaan tarkoituksen ja tarpeiden mukaista terveydenhuollon palvelurakennetta. Terveyspalveluissa potilaan hoitoon liittyvien sanelujen kirjoittaminen, tekstinkäsittely  ja sähköisten potilasasiakirjojen käsittely ovat oleellinen osa potilaan hoidon kokonaisuutta.  Potilasasiakirjojen tulee olla nopeasti ja luotettavasti laadittuina, ja tähän tarvitaan tekstinkäsittelijän työsuoritteita. Terveyspalveluihin perustetaan aiemmin lakkautetun osa-aikaisen toimistosihteerin toimen tilalle kokoaikaisen tekstinkäsittelijän toimi.

Terveyspalveluiden vuoden 2022 talousarviossa ei ole varausta esitettävään uuteen kokoaikaiseen tekstinkäsittelijän työsuhteeseen. Talousarviossa on kuitenkin varaus aiemmin lakkautettuun toimistotyöntekijän osa-aikaiseen työsuhteeseen. Työsuhteen muuttaminen ja kokoaikaistaminen voidaan kattaa talousarvion 2022 sisältä.

Toimintasäännön 9 §:n mukaan kunnanhallitus päättää pysyväisluonteisten työsopimussuhteiden ehdoista ja tarpeesta sekä nimikemuutoksista.

Terveysjohtaja:
Ehdotan, että terveyspalveluihin perustetaan 1.12.2022 alkaen tekstinkäsittelijän kokoaikainen toimi, jonka ensisijaisena sijoituspaikkana on vastaanottopalvelut. Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva alempi korkeakoulututkinto tai ammatillinen perustutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Palkkaus ja palvelusuhteen muut työehdot määräytyvät kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti, hinnoittelutunnus 01TOI060.

Sosiaali- ja terveysjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy tekstinkäsittelijän kokoaikaisen toimen perustamisen edellä esitetyn mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sosiaali- ja terveysjohtaja, terveysjohtaja, henkilöstöpäällikkö