Valtuusto, kokous 9.10.2023

§ 82 Valtuustoaloite / Keskusleikkipuisto Kempeleeseen / Kokoomuksen valtuustoryhmä (lisäpykälä)

244Dno-2023-545

Perustelut

Kempeleessä on useita hyviä leikkipuistoja asuinalueiden yhteydessä. Kuntalaisilta saadun palautteen perusteella Kempeleeseen kuitenkin kaivattaisiin yhtä suurempaa keskusleikkipuistoa, joka toimisi samalla paikallisena kohtaamispaikkana ja virkistysalueena kaikenikäisille kuntalaisille.

Keskusleikkipuisto tarjoaisi monia etuja Kempeleen yhteisölle. Se voisi sisältää laajan valikoiman suurempiakin leikkivälineitä sekä puistomaista oleskelutilaa. Lisäksi puistossa voisi olla paikka puistokahvilalle, mikä tukisi paikallista yrittäjyyttä ja tarjoaisi mukavan kohtaamispaikan perheille ja ystäville.

Suuri viihtyisä keskusleikkipuisto houkuttelisi varmasti perheitä koko kunnan alueelta ulkoilemaan ja kohtaamaan ympäri vuoden. Se lisäisi kunnan vetovoimaa edelleen ja tukisi omalta osaltaan kunnan hyviä urheilu- ja ulkoilumahdollisuuksia myös pienemmille lapsille.

Ehdotan, että kunta:

  1. Selvittää sopivia paikkavaihtoehtoja keskusleikkipuistolle, ottaen huomioon helpon saavutettavuuden ja käyttäjämäärän.
  2. Laatii alustavan kustannusarvion keskusleikkipuiston rakentamisesta ja ylläpidosta.

 

Kempeleessä 9.10.2023

Kempeleen Kokoomuksen valtuustoryhmä

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)