Valtuusto, kokous 9.10.2023

§ 84 Valtuustoaloite / Vapaa-ajan investointien tarkasteleminen rinnakkain / Leena Askeli (lisäpykälä)

244Dno-2023-547

Perustelut

Kunnan investoinnit vaikuttavat kulttuurin osalta jatkuvasti painottuvat urheilualueiden uudisrakentamiseen, korjaamiseen ja kehittämiseen. Liikuntamahdollisuuksien osalta investoinnit ovat merkittäviä ja varmasti osaltaan vaikuttavat veroprosentin korottamispainetta lisäävästi.

Ennaltaehkäisevä hyvinvointityö vaatii kunnissa myös muun kuin ns. ruumiinkulttuurin kehittämistä. Kempeleessä mm. kirjastopalvelut, Kempele Akatemian kansalaisopiston kurssitilat ja näyttelytilat vaativat investointeja.

Esitän aloitteena, että investoinnit esitetään vapaa-ajan toimintojen osalta rinnakkain niin, että urheilu- ja liikuntamahdollisuuksien kehittämisen lisäksi saamme myös kulttuuripalveluiden investointieurot näkyville. Rinnakkaisella investointien tarkastelulla saamme esille euromääräisen tasapaino- tai epätasapainotilan ja näemme kokonaisvaltaisemmin vapaa-ajan palveluiden kehittämisen tilanteen.

Leena Askeli, KD:n valtuustoryhmä

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)