Valtuusto, kokous 9.10.2023

§ 86 Valtuustoaloite / Liikuntapaikat alle 18-vuotiaiden käyttöön ilmaiseksi / Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä (lisäpykälä)

244Dno-2023-549

Perustelut

Olemme onnellisessa asemassa, Kempeleessä on paljon urheiluseuroja ja -paikkoja, jotka tarjoavat lapsille monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa. Seurat ovat mahdollistaneet myös heikommin toimeentulevien perheiden lapsille harrastusmahdollisuuksia. Matalan kynnyksen liikuttajat toimivat pitkälti talkoovoimin, jolloin iso osa harrastuskustannuksista tulee salimaksuista.

Tämänhetkisessä taloustilanteessa monen perheen toimeentulossa on tapahtunut suuria muutoksia ja elinkustannukset ovat nousseet. Jokseenkin kaikki maksaa enemmän kuin ennen. Osa lapsista on joutunut luopumaan harrastuksestaan perheen talouden tiukentuessa. Lapsen harrastus on tärkeä osa lapsen ja koko perheen arkea, hyvinvointia.

Esitämme, että Kempeleessäkin kunta tarjoaa omissa kiinteistöissä sijaitsevat liikuntapaikat (esim. koulujen salit, Zimmari) alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten käyttöön ilman maksua, ilmaiseksi. Liikkujien kausi-/vuosimaksut perheille pienenisivät. Tällä kunta osaltaan tukisi lasten ja nuorten harrastustoimintaa nyt, kun perheiden talous on tiukilla.

Kempeleen Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä

Päätös

Aloite lähetettiin kunnanhallituksen valmisteltavaksi.


Muutoksenhaku

Muutoksenhakukiellon peruste

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

  • vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
  • virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
  • etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
  • oppilaan arviointia (Perusopetuslaki 42c §)