Kunnanhallitus, kokous 13.11.2023

§ 382 Tietosuojavastaavan nimeäminen

244Dno-2023-590

Valmistelija

  • Toni Saranpää, hallintojohtaja, toni.saranpaa@kempele.fi

Perustelut

Tietosuojalain (1059/2018) 6 §:n 2 momentin mukaan käsiteltäessä henkilötietoja rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän on toteutettava asianmukaiset ja erityiset toimenpiteet rekisteröidyn oikeuksien suojaamiseksi. Mainitun momentin 3 kohdassa tietosuojavastaavan nimittäminen yksilöidään tarvittavaksi toimenpiteeksi. 

Kunnan tietosuojavastaavan tehtävät on ulkoistettu Joki-ICT Oy:lle, joka on kunnan osaomistuksessa. Kunnan tietosuojavastaavaksi aiemmin nimitetyn henkilön palvelussuhde on päättynyt, joten Joki-ICT Oy on esittänyt nimettäväksi uuden tietosuojavastaavan. Kempeleen kunnan uudeksi tietosuojavastaavaksi on esitetty Anita Rättyää.

Kuntalain (410/2015) 39 §:n 1 kohdan mukaan kunnanhallituksen tulee vastata kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta. Rekisterinpitäjän velvollisuudet kuuluvat kunnanhallituksen vastuulle osana kunnan hallintoa, joten toimivalta tietosuojavastaavan nimittämisessä on kunnanhallituksella.

Hallintojohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää nimetä Kempeleen kunnan tietosuojavastaavaksi Joki-ICT Oy:n tietosuojavastaava Anita Rättyän.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy hallintojohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tietosuojavastaava, tietohallintopäällikkö, asiakirjahallinnon asiantuntija