Kunnanhallitus, kokous 13.11.2023

§ 377 Matkailutonttien varaus Zeniitistä

244Dno-2023-597

Valmistelija

  • Miia Marjanen, elinvoimajohtaja, miia.marjanen@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunta on hakenut Zeniitin matkailu- ja virkistysalueelle yritysten hankeaihioita jatkokehittelyä varten. Haun kohteena ovat olleet Zeniitin caravanalue sekä huvi- ja viihdepalveluiden alue.  Alueille soveltuvia toimintoja ovat esimerkiksi caravan- ja leirintäaluetoiminta, majoitustoiminnot, kesäteatteri, tanssilava, viihdekeskus, kylpylä, tapahtuma-areena, klubi, elämyspalvelut ja ravintolamaailma. Yritykset pystyivät jättämään aihioita myös laajemmista ideakokonaisuuksista ja toisaalta ilmaista kiinnostuksensa pieneen osa-alueeseen, jonka voi yhdistää muihin toimintoihin. Haku päättyi 15.9.2023. Hankeaihioiden pohjalta kunta on jatkanut neuvotteluja yritysten kanssa.

Newgolf Oy on esittänyt toiveensa varata Zeniitistä noin 8,8 hehtaarin alueen hankekehitystä varten. Alueelle on suunniteltu golfkenttätoimintoja, majoitusta, toimistotilaa sekä matkailua palvelevia rakennuksia ja mahdollisesti muita olemassa olevan kaavan mukaisia toimintoja. Aluevaraus olisi voimassa 31.12.2024 saakka. Varauksesta perittäisiin 10 000 euron varausmaksu varausehtojen mukaisesti.

Elinvoimavaliokunta (6.11.2023):
Zeniitin hankeaihiohaun perusteella tulleen aluevarauksen ehdotus ja varaussopimuksen ehdot olivat elinvoimavaliokunnan ohjauksen mukaan hyväksyttäviä ja elinvoimavaliokunta puolsi varauksen tekemistä esitettyjen ehtojen mukaisesti.

Elinvoimajohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy oheisen suunnitteluvaraussopimuksen Zeniittiin.

Ehdotus

Esittelijä

  • Tuomas Lohi, kunnanjohtaja, tuomas.lohi@kempele.fi

Kunnanjohtaja:
Kunnanhallitus hyväksyy elinvoimajohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

NewGolf Oy, elinkeinokoordinaattori

Liitteet

Oheismateriaali