Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

§ 15 Rakennus- ja saneeraushankkeiden korvaaminen

244Dno-2022-908

Valmistelija

  • Jani Alakangas, sivistysjohtaja, jani.alakangas@kempele.fi

Perustelut

Kempele on kasvukunta, mikä heijastuu jatkuvina rakentamis- ja saneeraustarpeina erityisesti opetuspalveluihin. Hankkeet aiheuttavat koulujen esihenkilöille normaalista poikkeavaa lisätyötä ja -vastuuta, mikä ei sisälly heidän perustehtävään. Aiemmin korvauksista on neuvoteltu jokaisessa hankkeessa erikseen. Henkilöstön tasapuolisen kohtelun varmistamiseksi asiaa koskien on valmisteltu korvausperiaatteet sovellettavaksi. Paikallissopimusneuvotteluissa 1.12.2022 olivat mukana sivistysjohtaja, Jukon ja OAJ:n edustajat ja henkilöstöpäällikkö.

Neuvottelussa valmistettu esitys:

  • Rakennus- ja saneeraushankkeiden korvaus
    • Rakennus- ja saneerauskohteissa, etenkin koulujen ja päiväkotien osalta, rakentaminen ja saneeraus kuormittavat ja työllistävät yksikön esihenkilöä. Esihenkilöille maksettavat korvaukset pitää olla linjassaan hankkeen kanssa ja tasapuolinen kaikkien osalta.
    • Esihenkilön työajankäyttöä voidaan ohjata rakennus- ja saneeraushankkeelle täysin tai osittain.
    • Työajankäyttötarpeesta tulee olla sivistysjohtajan ja teknisen johtajan yhteinen näkemys. Jos yksikön esihenkilön työpanosta ohjataan (ajallinen huojennus omasta työstä) em. hankkeelle, hänelle ei makseta erilliskorvausta hankkeeseen osallistumisesta.
  • Työnohessa tehtävän rakennus- ja saneeraushankkeen korvaus yksikön vastuuhenkilölle
    • Kohde merkittävän suuri ja sisältää runsaasti erilaisia tilaratkaisuja, vaatii laajaa perehtymistä ja osallisuutta, erilliskorvaus 500 € / kk.
    • Rakentamiskohde keskikokoinen eli moduuli, päiväkoti, liikuntasali tms. tai laaja peruskorjaus, joka työllistää yksikön esihenkilöä, erilliskorvaus 300 € / kk.
    • Korvaukset maksetaan suunnitteluvaiheen alusta eteenpäin, korvaus päättyy 3 kk rakentamisen päätyttyä.
    • Jos esim. apulaisrehtorille/varajohtajalle/apulaisjohtajalle on määritelty selkeitä vastuita hankkeessa, erilliskorvaus voi olla 150 € / kk. Sivistysjohtaja/varhaiskasvatuksen johtaja tekee päätöksen korvauksesta omalla toimialueellaan.
  • Korvaus tämän mallin mukaisesti tulee voimaan takautuvasti 1.8.2022 alkaen.

Resurssivaliokunta (13.12.2022):
Resurssivaliokunta ohjaa, että rakennus- ja saneeraushankkeiden vastuuhenkilöille maksetaan tehtävästä erilliskorvaus ja korvaus tulee esitetyn mallin mukaisesti voimaan takautuvasti 1.8.2022 alkaen.

Sivistysjohtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy rakennus- ja saneeraushankkeiden korvausperusteista valmistellun paikallisneuvottelutuloksen resurssivaliokunnan ohjauksen mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy sivistysjohtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Sivistysjohtaja, henkilöstöpäällikkö, JUKO:n pääluottamusmies