Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

§ 8 Oikaisuvaatimus / Suunnittelutarveratkaisu, Tahkoseläntie 667

244Dno-2022-804

Valmistelija

  • Kaija Muraja, kaavoittaja, kaija.muraja@kempele.fi

Perustelut

Kempeleen kunnan kaavoittaja on päätöksellään 8.12.2022 § 17 myöntänyt suunnittelutarveratkaisun hakemuksen mukaisesti Kempeleen Koirametsän rakennushanketta varten ehdollisena. Päätöksen mukaan hakemuksen mukainen rakentaminen täyttää maankäyttö- ja rakennuslain 137 §:n mukaiset suunnittelutarveratkaisun erityiset edellytykset. Päätöksen tarkemmat tiedot ja perustelut käyvät ilmi liitteenä olevasta viranhaltijapäätöksestä.

Rakentamattoman naapurikiinteistön omistajat ovat tehneet päätöksestä 25.12.2022 päivätyn oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa on viitattu MRL:n pykälän 137 § momentin 1 kohtaan 3, joka edellyttää, että rakentaminen suunnittelutarvealueelle on sopivaa maisemalliselta kannalta eikä vaikeuta erityisten luonnon- tai kulttuuriympäristöarvojen säilyttämistä eikä virkistystarpeiden turvaamista. Oikaisuvaatimuksen mukaan hanke aiheuttaa roskaamis- ja äänihaittaa, haitallisia vaikutuksia linnustolle sekä maisemahaittaa. Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan, että haittojen vaikutukset ympäristölle tulisi selvittää, jotta niihin voisi ottaa perustellusti kantaa.

Oikaisuvaatimus kokonaisuudessaan ja siihen laadittu vastaus ovat kokousasian liitteinä.

Vastineen johtopäätösten mukaan hankkeen vaikutukset on tutkittu suunnittelutarveratkaisumenettelyssä hankkeen pienimuotoisuuteen nähden riittävällä laajuudella. Suunnittelutarveratkaisupäätöksen mukaan hakemuksen mukainen rakentaminen täyttää maankäyttö- ja rakennuslain 137 §:n mukaiset suunnittelutarveratkaisun erityiset edellytykset. Oikaisuvaatimuksessa ei ole tuotu esille sellaisia maankäyttö- ja rakennuslain mukaisia perusteluita, joiden perusteella tätä päätöstä olisi syytä muuttaa. 

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus päättää vastineessa esitellyillä perusteilla hylätä oikaisuvaatimuksen myönteistä suunnittelutarveratkaisua koskevasta päätöksestä 8.12.2022 § 17. Hakemuksen mukainen rakentaminen täyttää maankäyttö- ja rakennuslain 137 §:n mukaiset suunnittelutarveratkaisun edellytykset.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Asianosaiset