Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

§ 9 Teknisen avustajan tehtävän perustaminen 1.1.2023 alkaen

244Dno-2023-21

Valmistelija

  • Hannu Hanhela, johtava rakennustarkastaja, hannu.hanhela@kempele.fi

Perustelut

Hallintosäännön 6 luvun 1 §:n mukaan mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä määrätty hallintosäännössä, toimivalta on kunnanhallituksella.

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan 7.12.2022 (§79) Kempeleen kunnan talousarvion vuodelle 2023. Teknisten palveluiden talousarvio vuodelle 2023 on hyväksytty osana kunnan vuoden 2023 talousarviota. Teknisten palveluiden talousarvioon vuodelle 2023 henkilöstön osalta sisältyy teknisen avustajan tehtävän perustaminen rakennusvalvontaan.

Teknisen avustajan tehtäviin sisältyy teknisten palveluiden paperiarkistojen ja paperiaineistojen digitointi, sähköisten asiakirjojen siirtäminen sähköiseen pysyväisarkistoon, kiinteistöveroselvityksen vetovastuu, uuden paikkatietojärjestelmän myötä esille tulevien rekisteripuutteiden ja rakennusvalvonnan aineistojen kuntoon saattaminen.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus perustaa teknisen avustajan toistaiseksi voimassa olevan toimen teknisiin palveluihin 1.1.2023 alkaen. Tehtävän kelpoisuusehtona on vähintään teknisen alan ammatillinen tutkinto. Palkkaus ja palvelusuhteen ehdot määräytyvät Kunta-alan teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

johtava rakennustarkastaja, henkilöstöpäällikkö