Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

§ 7 OSAO:n maankäyttösopimus ja kauppakirjaesisopimus / 244-401-19-178 palsta 3

244Dno-2021-46

Valmistelija

  • Petri Joro, maankäyttöpäällikkö, petri.joro@kempele.fi
  • Suvi Jänkälä, kaavasuunnittelija, suvi.jankala@kempele.fi

Perustelut

Pirilän alueen asemakaavahankkeen suunnittelualueeseen on otettu mukaan Pirilä-talon ja lammen ympäristö (kiinteistö 244-401-19-178 palsta 3), jotta muodostuu toimiva aluekokonaisuus. Kaavaprosessin aikana on selvitetty yhdessä maanomistajan koulutuskuntayhtymä OSAO:n kanssa Pirilä-talon ja sen ympäristön tulevaa käyttöä sekä kunnan ja OSAO:n tarpeita alueella. Voimassa olevassa asemakaavassa alueelle on osoitettu rakentamista opetukseen ja asumiseen.

12.10.-11.11.2022 nähtävillä olleessa kaavaehdotuksessa on osoitettu Pirilä-talolle yleisten rakennusten tontti, jolla toimintaa sopii laajentamaan, sekä Pirilä-talon pohjoispuoliselle viheralueelle asuinpientalotontti. Valittu käyttötarkoitus ja rakentamismahdollisuus edistävät oppilaitostoiminnan kehittämistä alueella ja toisaalta mahdollistavat sen monipuolisemman käytön. Muilta osin palsta on osoitettu pääasiassa puistoksi, jonka virkistys- ja luontoarvoilla on tärkeä merkitys tiivistyvälle keskustaajamalle.

Maankäyttösopimuksessa sovitaan, että sopimuskorvaus maanarvonnoususta on 50%. Lisäksi sovitaan, että kaavan toteuttamiseksi kunta ostaa 2,4391 ha määräalan raakamaan hinnalla 2,35 €/m2. Kauppahinnasta vähennetään sopimuskorvaus sekä palstaan kohdistuvat kaavoituksen kustannukset. Kauppahinnaksi muodostuu tällöin 12 112,75 €.

Koulutuskuntayhtymän yhtymähallitus on hyväksynyt maankäyttösopimusluonnoksen ja esisopimusluonnoksen sekä valtuuttanut kuntayhtymäjohtaja-rehtorin tai hänen määräämänsä neuvottelemaan tekniset muutokset sekä allekirjoittamaan em. asiakirjat. Tekniset muutokset on tehty osapuolten välisten neuvottelujen mukaisina.

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus

  1. hyväksyy kiinteistön 244-401-19-178 palstaa 3 koskevan maankäyttösopimuksen ja
  2. hyväksyy kiinteistön 244-401-19-178 määräalaa koskevan kauppakirjan esisopimuksen.

 

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Ahti Tahkola ilmoitti olevansa esteellinen (yhteisöjäävi, mukana OSAO:n hallinnossa) ja poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Esteellisyys

  • Ahti Tahkola

Tiedoksi

Asianosainen, maankäyttöpäällikkö, kartoittaja JJ