Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

§ 10 Paikkatietoinsinöörin tehtävän perustaminen 1.1.2023 alkaen

244Dno-2023-20

Valmistelija

  • Tuomo Perälä, tekninen johtaja, tuomo.perala@kempele.fi

Perustelut

Hallintosäännön 6 luvun 1 §:n mukaan mikäli toimivallasta henkilöstöasioissa ei ole säädetty laissa eikä määrätty hallintosäännössä, toimivalta on kunnanhallituksella.

Kunnanvaltuusto on hyväksynyt kokouksessaan 7.12.2022 (§79) Kempeleen kunnan talousarvion vuodelle 2023. Teknisten palveluiden talousarvio vuodelle 2023 on hyväksytty osana kunnan vuoden 2023 talousarviota. Teknisten palveluiden talousarvioon vuodelle 2023 henkilöstön osalta sisältyy paikkatietoinsinöörin tehtävän perustaminen.

Paikkatietoinsinöörin tehtäviin sisältyy teknisiin palveluihin hankittavan paikkatietojärjestelmän käyttöönotto-, ylläpito- ja kehittämistehtävät sekä järjestelmän pääkäyttäjänä toimiminen. Lisäksi paikkatietoinsinööri osallistuu maaomaisuuden hallinnan tehtäviin (kiinteistönmuodostus sekä maanhankinnan kauppakirjojen, maanvuokrasopimusten ja maankäyttösopimusten laadintaan).

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus perustaa paikkatietoinsinöörin toistaiseksi voimassa olevan toimen teknisiin palveluihin 1.1.2023 alkaen. Kelpoisuusvaatimuksena on vähintään alemman korkeakouluasteen soveltuva tutkinto. Palkkaus ja palvelusuhteen ehdot määräytyvät Kunta-alan teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) mukaisesti.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tekninen johtaja, henkilöstöpäällikkö