Kunnanhallitus, kokous 16.1.2023

§ 4 Linnakangastalon moduulikoulu II / tilaohjelma ja tarjousten valintaperusteet

244Dno-2022-961

Valmistelija

  • Tuomo Perälä, tekninen johtaja, tuomo.perala@kempele.fi

Perustelut

Palveluverkkoselvityksen ja maankäytön toteutusohjelman sekä koulun nykyisen käyttöasteen perusteella on todettu tarve Linnakankaan alueen opetus-​ ja varhaiskasvatuspalvelujen käytössä olevien tilojen laajentamisesta. Asiasta on tehty hankeselvitys vuoden 2022 aikana. Selvitysten perusteella on ryhdytty valmistelemaan Linnakangastalon laajennusta uudella moduulikoululla ja sen edellyttämää asemakaavamuutosta. Hankkeeseen on varauduttu vuoden 2023 talousarviossa.

Linnakangastalon moduulikoulu II hankinta käsittää tilojen suunnittelun ja rakentamisen kokonaistoimituksena sisältäen kaikki rakennustekniset työt (sisältäen maarakennustyöt) sekä LVISA-​työt täysin valmiiksi saatettuna. Hankinnasta julkaistaan EU-​hankintailmoitus. Hankinta toteutetaan neuvottelumenettelyllä. Moduuli II -kouluun tulee tilat n. 250 oppilaalle ja koulun valmistuttua siellä työskentee n. 25 aikuista. Tilaohjelma sisältää mm. opetustiloja, jakotiloja, eriyttämistiloja, sekä monikäyttötilan joka toimii iltaisin nuortentilana. Rakennuksen yhteyteen tulee myös lain vaatima väestönsuojatila, joka yhdistetään moduulikouluun. Väestösuojatilaan sijoittuu mm. henkilökunnan sosiaalitilat sekä iltakäyttöä palvelevat pukukoppitilat.

Hankkeen tilaohjelma ja urakoitsijan valintaperusteet liitteenä.

Palveluvaliokunta (9.1.2023):
Palveluvaliokunta näkee,​ että on tarpeellista ja hyvä jatkaa Linnakangastalon 4. laajennuksen hankintamenettelyä esitetyllä tavalla. Määrärahat on varattu vuoden 2023 talousarviossa.

Resurssivaliokunta (9.1.2023)
Resurssivaliokunta ohjaa, että Linnakangastalon 4. laajennuksen hankintamenettelyssä edetään esitetyn mukaisesti. Resurssivaliokunta ohjaa, että tekstiilimattojen käyttöä tulee tarkoin harkita. 

Tekninen johtaja:
Ehdotan, että kunnanhallitus hyväksyy Linnakankaan uuden moduulikoulu II -tilaohjelman ja lopullisten tarjousten valintaperusteet hankkeen kilpailutusta varten palvelu- ja resurssivaliokuntien ohjausten mukaisesti. Kilpailutusprosessi toteutetaan teknisten palvelujen johdolla.

KUNNANJOHTAJA:
Kunnanhallitus hyväksyy teknisen johtajan päätösehdotuksen. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

sivistysjohtaja, tekninen johtaja